Läs Laholms Tidning som taltidning

Alla som har en läsnedsättning har rätt att prenumerera på taltidningen.

En läsnedsättning kan bero på flera saker. Synskada och dyslexi är de vanligaste orsakerna, men även rörelsehinder, neurologisk skada eller konvalescens efter sjukdom kan göra att det kan vara svårt att läsa tryckt text.

Med taltidningen får du hela papperstidningens innehåll uppläst. För att lyssna behöver du en dator, surfplatta, mobiltelefon eller en taltidningsspelare. Du som prenumererar på taltidningen behöver inte själv ha vare sig en dator eller eget internetabonnemang. Du betalar endast för din taltidningsprenumeration.

Du som väljer att låna en taltidningsspelare från MTM får ett hembesök av en instruktör som både installerar spelaren och visar dig hur du använder den för att läsa din taltidning. Under hembesöket får gärna någon anhörig till dig vara med om du önskar det.

Om du har en smart mobiltelefon eller en surfplatta kan du läsa din taltidning i appen Legimus. Legimus är gratis att ladda ner och finns både för Android och Iphone.

När du tecknat en prenumeration på en taltidning blir du uppringd av Myndigheten för Tillgängliga Medier (MTM) och får information om de olika sätten du kan läsa taltidningen på.

Du kan också få hjälp av Taltidningshjälpen på telefonnummer 020-31 12 11.

Prenumerationspriser:
12 månader 1.699:- * 6 månader 976:- * 3 månader 548:-

Finns det en prenumeration på Laholms Tidning redan i hushållet så behöver du bara betala ytterligare tio procent för att få taltidningen. Exempel, helårspriset 1.699:-+169.90 = 1.869:-.

Beställ din prenumeration hos kundtjänst
Kundtjänst, öppettider måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se