Om tidningen

Laholms Tidning är en sjudagars morgontidning – grundad 1931 – med utgivningsort i Laholm.

Lördagen den 5 december 1931 kom första numret av Laholms Tidning. Sidorna var inte många, men desto större – de måste ha tagit upp större delen av ett sydhalländskt matbord. Precis som i dag låg fokus på det lokala – men med ett öga på världen runt omkring.

Tidningsnamnet Laholms Tidning dök upp redan i april 1877, då den förre kantorn P Paulsson satte upp ett tryckeri i en gammal bierkrog i Fridhem, nuvarande Lilla Tjärby. Det äventyret tog slut efter fem månader, men följdes senare av Laholms Nya Tidning, tidningen Sydhalland och Laholmsposten.

Numera är Laholms Tidning en sjudagars morgontidning, som levererar nyheter och annonser i print, som e-tidning, på webben och i format för surfplattor och mobiler.

Södra Halland är vårt primära bevakningsområde och vi värnar om närheten till våra läsare. Det är människorna, organisationerna, föreningarna, affärerna och näringslivet, de som bor och verkar här, som är viktiga för oss, det är dem vi skriver för – och om. Våra annonsörer ska känna att de lokala läsarna också är lokala konsumenter genom oss.

Storformatet från 1931 har successivt krympt, till det tabloidformat som pressen huvudsakligen har i dag. Många laholmare minns säkert när LT hade eget tryckeri, senast i dåvarande lokalerna vid Hästtorget. I slutet av åttiotalet flyttades tryckningen till Falkenberg, och i början av 1999 till Hässleholm. Där trycks tidningen fortfarande och transporteras nattetid till Laholm och vidare ut till prenumeranternas brevlådor.

Under många år var Laholms Tidning en ekonomisk förening, med Hallandsbygdens Tidningsförening som största ägare. I mitten av 1990-talet såldes tidningen till Skånska Dagbladet AB.

Från 1 januari 2014 är Laholms Tidning åter ett eget bolag, med den nygamla ägaren Hallandsbygdens Tidningsförening. Därmed har vi nu en lokal styrelse och företagsledning. I vår affärsmässiga verksamhet anlitar vi naturligtvis så långt det är möjligt lokala leverantörer och samarbetspartners

Vi värnar också vårt engagemang i det lokala samhällslivet – vi arrangerar debatter och föreläsningar, stöttar olika kulturarrangemang och har tagit initiativ till såväl konstprojekt som välgörenhetsinsamling.

Laholms Tidning ska vara det självklara valet för sydhallänningarna – såväl läsare som annonsörer.

Välkommen du också!