Karlsson ny tränare i K/HFF

Fotboll Christian Karlsson är den som tar över rodret efter Johan Nilsson i Kornhult/Hishult.
Karlsson som själv spelat i klubben ett antal säsonger tidigare ser fram emot att komma tillbaka till föreningen i en ny roll.

– Det ska bli väldigt kul. Det blir lite som att komma hem i och med att jag har spelat i klubben tidigare. Det är inte någonting helt nytt jag ger mig in i och det känns jättebra, säger nytillsatte Christian Karlsson till LT-sporten.
– Vi ville gärna ha någon med koppling till klubben och som vet hur vi jobbar, och då kom vi att tänka på Christian. Och han i sin tur tyckte det lät spännande, berättar Pauline Ljungqvist, ordförande för K/HFF.

Fram tills nu har Karlsson varit assisterande tränare i Markaryds IF:s U-trupp. Och ungdomsledare har han varit i närmre tolv år i samma klubb. Det blev även någon säsong som hjälptränare i klubbens A-lag under åren.
Han är en tränare som vill att laget ska rulla mycket boll.
– Jag vill ha ett spelande lag så mycket det går. Sedan är det alltid svårt som ny tränare när man har halvbra koll på materialet, men jag föredrar ett spelande lag framför ett lag som slår mycket långbollar, berättar Christian Karlsson.

I början på 00-talet började Karlsson spela i Kornhult/Hishult och spelade då två säsonger.
– Sedan var jag borta i två år innan jag kom tillbaka igen och sedan kan man väl säga att jag avslutade min aktiva karriär där, berättar Karlsson som nu alltså återigen vänder tillbaka till föreningen.
– Jag har lite koll på hur de har haft det i serien och jag känner att jag har skaplig koll på truppen. Och jag känner som sagt föreningen väl sedan tidigare. Jag vet att det är en väl fungerande förening med bra organisation så det är inget okänt jag kastar mig in i och jag ser helt klart fram emot det.

Om tidigare tränaren Johan Nilsson stannar kvar i klubben är fortfarande ovisst.
– Det är inte helt klart vad jag vet. Det är rätt så färskt det här så jag har inte riktigt börjat sätta mig in i det. Men det är klart, får jag välja att ha honom kvar hade jag tagit det sju dagar i veckan, säger Karlsson.
Härnäst väntar att lära känna truppen, färdigställa den och ledarstaben, sedan börjar resan mot säsongen 2019 i division sju.
– Jag ser fram emot det och tror och hoppas det kommer bli ett lyckat samarbete. Det är många roliga matcher, det känner man ju till sedan man spelade själv. Det är mycket kommunderbyn och många intressanta matcher som förhoppningsvis kommer locka mycket folk med allt vad det innebär. Det ska bli jättekul.