Nej till bidrag till Fontänhuset

Båstad/LaholmFontänhuset i Båstad har ansökt

Fontänhusmodellen är en form av rehabilitering för personer som lider av psykisk ohälsa. Modellen finns i hela världen och så även i Båstad. Laholms kommun har i flera år haft ett avtal med Fontänhuset.
Avtalet innebär att socialnämnden i Laholm stöttar Fontänhusets verksamhet med 500 000 kronor i bidrag för en handledartjänst och 70 000 kronor om året som går till hämtning och lämning av medlemmar i Laholm. Fontänhuset har nu ansökt om ytterligare 580 000 kronor i bidrag.
– Förra året dubblerade vi antalet medlemmar och den största tillströmningen var från Laholm. Ökningen gör att det blir svårt arr få handledare att räcka till och möta behovet från medlemmarna, samtidigt som vi vill behålla kvaliteten, säger Nina Bursell, verksamhetschef på Fontänhuset.

Detta är en förkortad webbversion. Hela artikeln kan läsas i e-tidningen. För e- eller pappersprenumeration, kontakta kundtjänst. Öppettider: måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se

×