Armeringsjärnen sticker ut från den raserade väggen och stenblocken som ligger huller om buller på marken vittnar om en kraftig kollision. Den del av Lagagården som förstördes används som soprum. Foto: Rickard Gustafsson

Lagagården förstörd i nattlig buskörning

Laholm Under natten till lördag tappade en ung man kontrollen på sin bil och for rakt in i Lagagården.
Delar av byggnadens grund, vägg och en dörr förstördes vid kollisionen.
– Det är svårt att säga vad det här kostar att reparera, säger Bertil Gunnarsson, ledamot i Föreningen Lagagården.

I torsdags förmiddag i förra veckan trädde nya lokala trafikföreskrifter i kraft vilket innebar förbud mot nattlig trafik, mellan 22-05, på Skottegränd, Ringvägen och Bättringsvägen.
Anledningen till det hastiga beslutet var att minska buskörningen på och kring området vid Coop i Laholm utmed LP Hanssons väg.
Beslutet var en reaktion på den allvarliga olyckan på Skottegränd där en 25-årig kvinna skadades allvarligt för tre veckor sedan.
Redan samma dag som kommun och polis förbjöd den nattliga trafiken tyder mycket på att de motorburna ungdomarna och de unga vuxna bytte samlingsplats – till parkeringen vid Lagagården.
– En person jag pratat med berättar att det var många bilar här i torsdags som dånade och brummade och det ska ha förekommit buskörning, säger Bertil Gunnarsson som sitter i Föreningen Lagagårdens styrelse.

Detta är en förkortad webbversion. Hela artikeln kan läsas i e-tidningen. För e- eller pappersprenumeration, kontakta kundtjänst. Öppettider: måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se

×