– Vi har högre löner och mer semester än alla andra. Därför måste vi vara smartare och det tror jag att vi kan, men inte om inte alla kämpar för det, säger Anna Bjelm, vd på Diab. Foto: Lina Millberg
Anna Bjelm, vd på Diab, är chef för 250 anställda i Laholm och lika många i Litauen. Trots att företaget är utspritt över världen jobbar man mycket med att vara ”ett Diab”.

Diabs vd grillades med frågor

Laholm Anna Bjelm, vd på Diab, nöjer sig absolut inte med lagom. Hon ser sig själv som en ”förbättringsledare”, som ständigt blickar framåt.
– I affärsvärlden finns bara en vinnare och man måste faktiskt vara bäst.

Under föreningen Gamla Laholms sista föreläsningskväll fick Anna Bjelm svara på frågor om allt från företags miljöarbete till lönsamheten och hur hon sover på nätterna?
– Det är upp och ner med sömnen, särskilt när man jobbar på ett företag som Diab, säger Anna Bjelm, som berättar att företagets lönsamhet svänger kraftigt beroende på hur det går i andra branscher världen över.
– Under hela detta året har vi haft mer att göra än vad vi har hunnit med, men under förra året tappade vi mycket när man i Indien bestämde sig för att inte längre satsa på vindkraft.

Detta är en förkortad webbversion. Hela artikeln kan läsas i e-tidningen. För e- eller pappersprenumeration, kontakta kundtjänst. Öppettider: måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se

×