Försvarsspelet frälste Hök

mellbystrand HK Hök fortsätter att visa att laget är starkt på hemmaplan.
Hemma mot ett toppat Karlskrona Flottan kom andra segern på två försök.

– Det var en jätteskön seger som ger mycket energi. Vi har varit vana vid att vinna alla matcher och därför sätter det sig på humöret när man torskar två raka. Men en riktigt bra försvarsinsats bäddade för segern, säger Höks tränare Marcus Artursson.
Hök fick en tuff start där Karlskrona, med några spelare från klubbens förstalag i Handbollsligan, imponerade. Hök hade framförallt stora problem med Jesper Granath som gjorde tio mål i matchen.
– Det var en riktigt dålig start av oss, men det handlar om att inte bli stressade och fortsätta att köra på. Deras tre bästa skyttar var med i Eskilstuna i fredags när Karlskrona mötte Guif, men vårt försvarsspel tog ut sin rätt och på slutet hade de inte mycket att komma med.

Tack vare det fina försvarsspelet kunde Hök gå ikapp och förbi till ledning 13–11 i paus.
– Vi jobbade oss in i matchen och fokuserade mer individuellt i vårt 6–0-försvar. Det fick vi väldigt bra utdelning på.

Den andra halvleken var svängig. Båda lagen drabbades av flera utvisningar och vid ett läge gick bortalaget fram till ledning med 17–15. Men Hök kunde vända på nytt och vann till slut med 26–22, ett mycket starkt resultat mot ett skickligt Karlskrona.
– Vi fick lite räddningar från Robin och kunde göra några enkla mål på kontring. Vi hade gått runt på lite fler spelare och var därför fräschare på slutet.
– Och under de sista minuterna handlar mycket om rutin. Då lyckades vi skapa bra lägen och sätta dit bollen. Vårt tålamod i anfallsspelet lönade sig.
En som hade en riktigt bra dag i Hök var Pontus Johansson, niometersspelaren blev målbäst med nio fullträffar och riktigt starkt spel.
– Pontus är en jätteduktig spelare som jag har fått lära att spela på niometer eftersom han var kantspelare tidigare. Han har en otrolig kraft och går nästan inte att stoppa ibland. Kan han hitta rätt balans i sitt spel kan han bli hur bra som helst, avslutar Marcus Artursson.