Nya lokala trafikföreskrifter trädde från och med i går i bruk på Skottegränd, Ringvägen och Bättringsvägen i Laholm. Det innebär att det blir förbjudet att köra in på dessa vägar efter klockan 22.00 fram till 05.00 – alla dagar. Foto: Laholms kommun

Nattligt trafikförbud ska hindra buskörning

Laholm Laholms kommun har med omedelbar verkan beslutat att inga motordrivna fordon, mellan 22-05, får köra in på tre gator kring LP Hanssons väg.
Syftet är att minska buskörningarna i området och polisen har numera rätt att bötfälla de som bryter mot den nya trafikföreskriften.

Den allvarliga olyckan på Skottegränd, natten till den 29 september, blev den utlösande faktorn för att kommunen och polisen nu skärper trygghets- och säkerhetsarbetet runt LP Hanssons väg.
En 25-årig kvinna skadades allvarligt efter att hon slungats upp på vindrutan på en bil, körd av en 20-årig misstänkt gärningsman som enligt vittnen buskörde och tappade kontrollen över fordonet.
– Dagen efter den tragiska olyckan satte sig kommunen och polisen ner och diskuterade hur vi ska göra för att förhindra att något sådant här inte ska hända igen, säger kommunpolisen Kristian Nilsson.
Utifrån kommunala mått mätt har processen som mynnat ut i nya lokala trafikföreskrifter gått väldigt snabbt

Detta är en förkortad webbversion. Hela artikeln kan läsas i e-tidningen. För e- eller pappersprenumeration, kontakta kundtjänst. Öppettider: måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se

×