Döms för trafikolycka på E6

Mellbystrand

En 62-årig halmstadsbo orsakade en allvarlig trafikolycka på E6 i november ifjol då han kolliderade med en bil när han var på väg att svänga vänster genom ett hål i mitträcket.
62-åringen låg i högerfilen, mellan Mellbystrand och Snapparp, och upptäckte vid vänstersvängen inte att det fanns en bil i omkörningsfilen. Bilarna kolliderade med varandra och blev totalskadade. Kvinnan som körde bilen i omkörningsfilen ådrog sig vid krocken en fraktur på bröstbenet.
Den åtalade 62-åringen har vittnat att han missade avfarten till McDonalds i Mellbystrand och att han tänkte vända genom att ta av vid nästa avfart. Han gick ut i vänster körfält, men inte för att köra igenom ett hål i vajerräcket, utan för att köra om en framförvarande lastbil.
Enligt utredningen fanns det dock ingen lastbil.
Tingsrätten dömer halmstadbon till 80 dagsböter för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Han ska även betala närmare 33 000 kronor i skadestånd till kvinnan som skadades.