Astrid Leander, Tora Kåwe och Freja Magnusson gick tillsammans ihop för att försöka slå familjemedlemmar i en badmintonmatch.Foto: Angeline Eriksson

Stor uppslutning för 50-årsfirande klubb

Badminton Badmintonklubben BK Västan bildades 1968 och har nu funnits i 50 år som förening.
Detta firade klubben under måndagens träning och bjöd in spelarnas familjer till att vara med och spela med barnen och äta tårta.

– Det gick väldigt bra. Det var över förväntan. Många familjemedlemmar som dök upp, så det var väldigt roligt, säger Johan Olofsson som är tränare och ordförande i BK Västan.

I måndagens två träningsgrupper var Lagaholmshallen full av både spelare och deras familjer och alla näten användes flitigt.
– Det var positiva reaktioner. Det var många föräldrar som tyckte det var kul och frågade om vi gör liknande saker som detta ofta. Det tyckte det var trevligt. De fick spela lite med sina barn och fick möjlighet att se dem spela och hur de har utvecklats, säger Olofsson.
Efter träningen bjöd klubben på tårta och under tiden man fikade kunde man ta del av klubbens 50-åriga historia i form av programblad, bilder och pokaler.
– Det blev lite hur det såg ut innan internet kan man säga. Allting finns ju på nätet nu med spelschema och liknande, förr satt man och gjorde dem förhand på skrivmaskin.

Efter att ha firat ett halvt sekel som förening ser man nu framåt.
– Nu är det bara köra full fart mot 60. Under de här 50 åren har det gått lite upp och ner. De senaste tio åren har kanske varit lite mer turbulenta. Vissa år har vi varit väldigt få medlemmar och sedan har vi ökat igen. Förra året var ett halvbra år kan man säga, men detta året har vi fått jättemycket nya spelare, vilket är kul. Vi hoppas att vi fortsätter den utvecklingen med fler medlemmar för det behövs, berättar Johan Olofsson.

Klubben kör juniorverksamhet och har medlemmar mellan 8 och 20 år. Ett tiotal av medlemmarna är iväg under säsongen och tävlar mot andra klubbar.
– Jag hoppas på att de som spelar nu fortsätter. Det hade varit jättekul och få ihop ett ännu större gäng som tävlar, eller i alla fall att vi kan behålla dem efter de fyllt 14, 15 år. Det är där problemet är, när skolorna börjar ta för mycket tid så lägger man av med idrotten. Man kan bara hoppas på att så många som möjligt fortsätter och att de tycker det är kul och blir bättre och utvecklas, säger Johan Olofsson.