Det blev tre nya poäng för Malin Hantoft och Vindrarp när de vann mot Ystad med 3-0 i set.Foto: Angeline Eriksson

Bra försvarsspel gav tre nya poäng

Volleyboll Efter förra helgens förlust mot Svedala B var det ett revanschsuget Vindrarp som tog emot Ystad.
Och man fick sin revansch. Det blev till sist en klar seger med 3-0, även om Ystad var nära att ta igen i tredje set.

Vindrarp började matchen bäst och gick först upp till 11-6, sedan drog man ifrån till 19-12. Då kom Ystad in ett momentum och tog hem sex bollar i rad och jämnade ut till 19-18. Men hemmalaget lyckades hålla undan och vann första set med 25-22.
– Ystad var duktiga, men de hade lite dålig kommunikation och det utnyttjade vi. När de började läsa vårt spel och förstå att de hade kommunikationsbrister då gjorde de ju något för att rätta till det. Det innebar att Ystad höjde sin nivå samtidigt som vi gnetade på, säger Vindrarps Malin Hantoft och fortsätter:
– Vi har nog aldrig haft ett sådant lugn i början som vi hade i första och andra set. Annars är det så lätt att stressa upp sig och vara för ivrig och för engagerad. Men vi var inte för lugna, vi var inte för stressade och vi höll en jämn nivå. Vi hade våra toppar, men dalen vi har blev inte så djup när vi spelade koncentrerat och hade ett lugn.

I andra set följdes lagen åt till 11-9, därefter drog hemmalaget ifrån och vann säkert med 25-11.
– Vi kom till anfall och gjorde det vi skulle. Det är inte så mycket mer att säga om andra.
Tredje set blev jämnare. VVK tog ledningen med 5-1, men efter några bollar stod det 11-11.
– De fick igång servarna och de började läsa oss bättre. Ystad höjde sin nivå i tredje samtidigt som vår nivå sackade lite. Den enda dippen vi egentligen hade var i tredje set men vi tog oss upp igen ganska snabbt, säger Hantoft.

Ystad lyckades dock inte ta sig förbi den gången. Istället gjorde Vindrarp ett litet ryck och tog ledningen med 20-16. Gästande Ystad gav sig inte och kom ikapp igen till 21-21. Men inte heller denna gång tog man sig hela vägen förbi och Vindrarp vann även det tredje setet med 25-22 och därmed matchen med 3-0.
– Vårt försvarsspel var väldigt bra. Inga pet kom förbi oss och de fick slå hårt och verkligen sikta för att slå förbi oss, avslutar Hantoft och lyfter Emma Karlsson och Michaela Hansson.