Tillbaka i finkan

Laholm Den 35 årige laholmaren hann knappt mer än släppas villkorligt fri från fängelset innan han gjorde ännu ett inbrott, vilket ledde till att han åker in igen.

Mannen kan betecknas som en erfaren brottsling; han förekommer under elva avsnitt i belastningsregistret och dömdes i augusti förra året för tio fall av grov stöld begångna under våren 2017 samt ringa narkotikabrott till två års fängelse. Straffet inleddes 23 augusti 2017 och han släpptes villkorligt 3 augusti i år.

När mannen hade varit på fri fot i lite mer än en månad, den 9 september, gjorde han inbrott hos en kvinna på Liljevägen i Laholm. Bytet blev två silverhalsband värda 3000 kronor. Detta har 35-åringen erkänt, men inte stölden av kontanter som också anmäldes. Eftersom åklagaren inte lyckats presentera några hållbara bevis för penningstölden frias 35-åringen från den delen av åtalet, men döms likafullt för grov stöld.

Straffet blir sex månaders fängelse. Den villkorliga frigivningen är förverkad och han ska också sitta av de åtta månader som var kvar av det tidigare fängelsestraffet.
Han ska betala 8456 kronor till Länsförsäkringar.
Tingsrätten anser att det finns stor risk att 35-åringen återupptar brottslighet om han släpps fri så han ska stanna i häktet tills han flyttas till fängelset.