Bilinbrott vid kyrkogård

Våxtorp/Laholm

Kyrkogårdsparkeringar förefaller vara en ny favoritplats bland tjuvar som sysslar med inbrott i bilar.
I går utsattes en kvinna som parkerat sin bil vid Våxtorps kyrkogård för att göra fint vid en grav, för stöld av en handväska som hon hade gömt i bilen. Den innehöll plånbok, bankkort och 300 kronor i kontanter. Tjuven tog sig in i bilen genom att krossa en ruta. Handväskan återfanns senare på Vingesgatan, vid Laholms kyrka.
I söndags utsattes en bil som stod på Allévägen vid kyrkogården i Laholm för inbrott. Under de fem minuter som ägaren var borta lyckades någon krossa en ruta och norpa åt sig en väska som låg i bilen.
Jan Jönsson vid Laholmspolisen känner sig nödgad att än en gång upprepa en välkänd varning:
– Töm bilen själv. Det behövs inte många minuter för att tömma den på värdesaker.