Femklövern blir en sexklöver när Trygghetspartiet ansluter till förra periodens ledarlag. Från vänster: Lars Gustafsson, KD; Roland Norrman, M; Erling Cronqvist, C; Inger Reinfeldt, TP; Jan Gottfriedsson, L; Eva M Larsson, MP. Foto: Hans Bengtsson

Femklövern tar hjälp av Trygghetspartiet

Laholm Femklövern tar hjälp av Trygghetspartiet för att minoritetsstyra kommunen de kommande fyra åren.

I dag är det jämnt en månad sedan valet hölls och de flesta kommuner har lämnat besked om hur det framtida styret ska se ut. I Laholm tog det lite extra tid. Trygghetspartiet ville fundera över Femklöverns frieri och dessutom undersöka om det fanns andra intressanta partners innan man beståmde sig, berättade Inger Reinfeldt på måndagens presskonferens.
I fredags kväll fick Erling Cronqvist (C) det jakande beskedet från Trygghetspartiet, som hade kommit fram till att den gamla femklövern var det mest lockande alternativet, och en politisk miljö man känner sig hemma i.
– Jag tror att vi kan påverka, det är därför vi är med här, sade Reinfeldt.
Partiet har bara ett mandat men Erling Cronqvist menar att det betyder mycket att vara med på de styrande partiernas gruppordförandemöten. Där kan man föra fram åsikter och påverka beslut, även om man är liten.

Detta är en förkortad webbversion. Hela artikeln kan läsas i e-tidningen. För e- eller pappersprenumeration, kontakta kundtjänst. Öppettider: måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se