Åsa Ingelmark och Rickard Andersson tar över som ägare på konditori Cecilia. Foto: Lina Millberg
”Fika är dagens viktigaste mål”, menar de nya caféägarna. Foto: Lina Millberg

Anrikt fik byter ägare och namn

Laholm Efter drygt 18 år byter konditori Cecilia på Stortorget i Laholm ägare. Rickard Andersson och Åsa Ingelmark tar över och passar samtidigt på att byta namn till det gamla namnet Conditori Cecil.

I måndags blev det klart med ägarbytet på konditori Cecilias.
– Caféet har funnits här sedan 1947, så det är mycket gamla anor. Nu byter vi namn till Cecil, dels för att markera att vi är nya ägare och dels för att ta tillbaka det gamla namnet, säger Rickard Andersson.

Rickard Andersson, 34, och Åsa Ingelmark, 30, är båda utbildade konditorer och bagare och har jobbat flera år i branschen. Att paret nu ska driva ett eget café med bageri var egentligen inte planerat.
– Jag drabbades av halsfluss flera gånger, och till slut åkte jag, Åsa och hennes son, in till läkaren i Laholm. Det visade sig att sonen var smittbäraren, men utan några symptom. Efter läkartiden tog vi en fika på Cecilias och det var då som Åsa såg på Blocket att det var till salu, berättar Rickard.

Paret hade tidigare bara lite löst pratat om att någon gång driva en egen verksamhet ihop, och i våras när de såg annonsen så dök alltså möjligheten upp.
– Det är jättekul och mycket nytt att lära sig. Det är egentligen som tre nya jobb. Först är det att lära sig kassan och ta emot kunderna, sen är det driften med bland annat leverantörer och sen är det den ekonomiska biten med att driva ett eget företag, säger Rickard.

Detta är en förkortad webbversion. Hela artikeln kan läsas i e-tidningen. För e- eller pappersprenumeration, kontakta kundtjänst. Öppettider: måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se