Koreografen Gustaf Jönsson och regissören Niklas Nilsson diskuterar hur man kan göra ett roligt nummer ännu roligare.
Anette Olsson (till höger) från Mellbystrand är en av nykomlingarna i revygänget. Men scenvana saknas definitivt inte efter åren i uppsättningar med Laholms sommarspel.
Lennart Müller och Josefina Kling repeterar ett sångnummer som handlar om...ja, det får ni se och framförallt höra i november. Foto: Rickard Gustafsson

I 24:e revyn blir det ”Dyrt värre”

Laholm/Halmstad Rutinerade rävar och ett par nya, men långt ifrån orutinerade, nyförvärv repeterar som bäst för att bjuda laholmarna på en skrattfest de förhoppningsvis sent ska glömma.
I den 24:e upplagan av Laholmsrevyn blir det fler egenproducerade och lokalt knutna nummer än någonsin.
– Det har ju hänt en hel del i Laholm om man säger så, säger Sylve Bengtsson och ler lurigt.

När senhösten är som mest grå och trist då dyker det kära gänget i Laholmsrevyn upp och sprider glädje och humor.
Med en publiksuccé från 2016 och ett uppladdande sabbatsår i ryggsäcken så är det nu mindre än en månad kvar till premiären på Laholms teater. Då är förhoppningen att succén ska upprepa sig.
– Det klart att den här revyn blir bättre än den förra. Vi blir hela tiden bättre men det är först när man står där på scen inför publik som man får reda på hur den tas emot, säger Sylve Bengtsson, ömsom kaxigt ömsom ödmjukt.

Klart är i alla fall att inget lämnas åt slumpen för att den 24:e revyn, som går under namnet ”Dyrt värre”, ska levereras som en kraftig fläskläpp.
Det har slipats på sketcher och sånger sedan i våras och just nu är gänget inne i en frenetisk repetitionsperiod för att varje danssteg och replik ska sitta med ackuratess och elegans.
– Det börjar bli lite tjatigt nu. Men när vi får publiken framför oss då får vi betalt för varenda timme vi lagt ner, säger Sylve som själv uppskattar att han redan lagt närmare 500 timmar på ”Dyrt värre” då han också är producent.

Frågan man självklart ställer sig är vad det för något som blivit dyrt värre?
– Ja du, varje föreställning ska ju ha ett namn. Skämt åsido, när vi satte namnet i april så var det rätt mycket som blivit dyrare än vad det var tänkt.
– Till exempel ett evenemang som har med bollar att göra, säger Sylve kryptiskt och menar att om namnet satts under sommaren så hade revyn lika gärna kunnat hetat ”Hett värre”.

Detta är en förkortad webbversion. Hela artikeln kan läsas i e-tidningen. För e- eller pappersprenumeration, kontakta kundtjänst. Öppettider: måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se