Lillemor Jonsson (Anhörigföreningen Båstad-Laholm), Anita Winde och Ann-Christin Johansson (Anhörigcentrum), Åsa Lindén (Familjeenheten), Martina Marku (Ungdomsteamet) och Anne Westin (Svenska kyrkan), håller i Anhörigveckan. Foto: Oskar Svensson

Här kommer anhöriga i fokus

Laholm Bakom varje drabbad person med psykisk eller fysisk sjukdom eller något missbruksproblem finns minst en anhörig.
Med anhörigveckan lyfter man fram de anhörigas situation som kan vara jobbig på sitt sätt.

En anhörig kan vara ung som gammal, där de stöttar och vårdar någon familjemedlem, arbetskamrat, eller en vän med missbruksproblem, psykiska eller fysiska sjukdomar.
Att vara den stöttande kan i många fall vara kämpigt och för att orka med krävs det vägledning och stöttning.

Varje år uppmärksammas anhörigveckan.
I Laholm bjöd Anhörigföreningen i Båstad-Laholm, Anhörigcentrum, Ungdomsteamet, Familjeenheten, Svenska kyrkan och Röda Korset, in till Mellby center för att lyfta anhörigsituationen i samhället på Anhörigveckan.

Alla tillsammans med samma mål – att stötta och var behjälpliga.
– Det de kan få av oss är stöd och stöttning. Man kan inte hjälpa de från problematiken men kan prata om det och sätta ord på deras tankar, säger Ann-Christin Johansson på Anhörigcentrum, dit anhöriga kan gå från 18 år och uppåt.

Detta är en förkortad webbversion. Hela artikeln kan läsas i e-tidningen. För e- eller pappersprenumeration, kontakta kundtjänst. Öppettider: måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se