Jonas Ozolins (i mitten) i hopptornsgruppen tycker det ser ljust ut och uppskattar att kommunen har lyssnat på deras åsikter. Foto: Hans Bengtsson
Eva Mårtensson föreslog vid mötet mellan hopptornsgruppen och kommunen att det ska arrangeras en Glänningedag i samband med det nya tornets invigning. Foto: Hans Bengtsson
Hopptornsgruppen träffade politiker och tjänstemän från kommunen vid Glänninge sjö och diskuterade det framtida hopptornet. Foto: Hans Bengtsson
Det cirka 60 år gamla hopptornet i Glänninge sjö som revs förra året - till många laholmares förtvivlan - verkar kunna få en värdig ersättare inför nästa badsommar. Arkivbild

Hopptornsgruppen utlovades nytt trätorn

Laholm Det finns nu realistiska förhoppningar om att det åter ska stå ett femmeters hopptorn i trä i Glänninge sjö till våren. I tisdags kväll presenterades ett förslag som föll hopptornsgruppen som bildades på Facebook i smaken.

Det nya tornet finns ännu inte i sinnevärlden och inte ens på en ritning, men det lokala byggföretag som hjälper kommunen att ta fram förslag på ett nytt – som ersättning för det gamla hopptornet som utan förvarning revs förra året – har sina krokar ute. Det finns en förebild i Arild söder om Ängelholm, berättade byggaren Johan Eriksson.
Enligt den offert han har fått in kan ett fast förankrat hopptorn med plattformar på fem och tre meters höjd, samt en 20 meter lång brygga som är 2,2 meter bred, samt tre meter längst ut, gå lös på cirka en halv miljon kronor. Det är dubbelt så mycket som kultur- och utvecklingsnämnden har äskat, och mer än de cirka 600 000 kronor som det tidigare presenterade betongalternativet med tre meters hopphöjd som förkastats av hopptornsgruppen.

Detta är en förkortad webbversion. Hela artikeln kan läsas i e-tidningen. För e- eller pappersprenumeration, kontakta kundtjänst. Öppettider: måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se