Föraren lämnade snabbt platsen. Men kunde senare gripas av polisen. Foto: Räddningstjänsten
Färden tog slut när bilen krockade med stenarna vid baksidan av Coop-butiken. Foto: Räddningstjänsten

Kvinna svårt skadad – förare smet från platsen

Laholm En ung kvinna skadades allvarligt när hon blev påkörd av en bil på Skottegränd i Laholm för drygt två veckor sedan. En 20-årig man anhölls kort efter, misstänkt för vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik.

Klockan var strax efter halv ett på natten när olyckan inträffade den 30 september i år. Den unga kvinnan befann sig på Skottegränd på baksidan av matbutiken Coop i Laholm. Kvinnan skadades allvarligt när hon blev påkörd och kastades upp i vindrutan på bilen. Hon fördes med ambulans till sjukhus.

Föraren lämnade bilen efter olyckan och smet från platsen, men kunde senare gripas av polisen. Han anhölls på lördagen misstänkt för grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik.
– Det finns två målsägare, en kvinna som blev påkörd och är allvarligt skadad och en man som stod vid en moped, säger Kenneth Grönvall, vid polisens krimjour.

Den påkörda kvinnan vårdades, enligt krimjouren, fortfarande på sjukhus under söndagseftermiddagen. Enligt en kommuniké från Hallands sjukhus på lördagen fick kvinnan, som är i 25-årsåldern, en allvarlig skallskada. Men skadorna ska inte vara livshotande.
Exakt vad som hänt på olycksplatsen är ännu inte klarlagt.
– Misstankar finns att föraren fått sladd och förlorat kontrollen över bilen, som gått rakt ut mot dem som stod där, säger Pelle Pettersson, räddningsledare vid räddningstjänsten.

Detta är en förkortad webbversion. Hela artikeln kan läsas i e-tidningen. För e- eller pappersprenumeration, kontakta kundtjänst. Öppettider: måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se