Höga hus kastar skuggor, och det har varit en källa till kritik mot Laholmshems satsning på Klarabäck, där övrig bebyggelse är betydligt lägre.
Skiss över det nya bostadsområdet på Klarabäcksområdet.
Kalle Klinker var en av dem som ville skjuta upp beslutet om höghusen på Klarabäck.

Fullmäktige sade ja till sexvåningshusen

Laholm Efter en lång debatt och en mer än fyra år lång total ärendetid sade Laholms folkvalda församling i går ja till att Laholmshem ska få bygga två stycken sex våningar höga hus på Klarabäcksområdet.

Ärendet såg dagens ljus i början av 2014 och har sedan med varierande intensitet tröskats i det kommunala maskineriet.
Från början ville politikerna ha ett hus på sex våningar och ett på hela åtta. Men så högt gick det inte an att sikta. Bland annat var det synnerligen kraftiga protester från grannar som reducerade våningarna till två gånger sex.
Det var inte självklart att det skulle bli ett avslut i går heller. En bit in i debatten sträckte den politiska vilden Kalle Klinker (som nästa mandatperiod kommer att sitta på ett MED-mandat) upp handen och frågade om det gick för sig att göra en kort ajournering av mötet. Det gjorde det, sade ordförande Roland Gottfridsson (C).

Detta är en förkortad webbversion. Hela artikeln kan läsas i e-tidningen. För e- eller pappersprenumeration, kontakta kundtjänst. Öppettider: måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se