Maskintillverkaren Spitze tror på en ljus framtid inom förpackningsindustrin och satsar genom att bygga nya lokaler. Foto: Lina Millberg
Hela personalstyrkan hjälptes åt när första spadtaget togs på den nya industritomten i Skottorp. Foto: Lina Millberg

Förpackningsföretag växer och flyttar till nya lokaler

skottorp
Maskintillverkaren Spitze växer och de har blivit för trångbodda i Vallberga. Nu satsar företaget och bygger nya lokaler i Skottorp. En investering på över 20 miljoner, som förhoppningsvis ska leda till fler arbetstillfällen.

Tegelhuset på Kövlingevägen i Vallberga där Spitze håller till idag har blivit för litet. Företaget, som tillverkar förpackningsmaskiner som säljs över hela världen, planerar nu för att anställa fler. Men har hittills varit begränsade av ytan.
– Tanken är att vi ska bli fler här. Vi är väldigt trångbodda idag, så detta blir ett stort lyft, säger Torben Salander, försäljningschef.

Han äger företaget tillsammans med vd:n Peter Kjellberg. I dag har de 16 anställda. Företaget som startade 2005, arbetar med förpackningsautomation och utvecklar maskiner som används för att tillverka förpackningar av kartong och wellpapp.
Företagets största kund är möbeltillverkaren Ikea. Även förpackningar för knäckebröd, glass och färdigmat har tagits fram med hjälp av deras teknik.
– De senaste tre, fyra åren har vi ökat omsättningen med 20 procent varje år, säger Peter Kjellberg.

Detta är en förkortad webbversion. Hela artikeln kan läsas i e-tidningen. För e- eller pappersprenumeration, kontakta kundtjänst. Öppettider: måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se