Lagafors exportansvarige Martin Johansson har i ett års tid rest till USA var åttonde vecka för att utbilda försäljare. Nu ger insatsen utdelning. Vd Magnus Elmblad gläds åt de tre första beställningarna av företagets automatiserade rengöringsutrustning från kunder i Nordamerika. Foto: Hans Bengtsson
Magnus Elmblad säljer tvättanläggningar till livsmedelsindutrin.
Lagafors har börjat exportera till USA.

Lagafors satsning bär frukt i USA

Laholm Laholmsföretagets målmedvetna satsning bär nu frukt på andra sidan Atlanten. De tre första beställningarna från USA är i hamn.

Lagafors tillverkar automatiserade rengöringssystem för livsmedelsindustrin och har tagit sig in på USA-marknaden, efter ett omfattande anpassningsarbete. Bland annat behövde el och dokumentation ses över grundligt innan man kunde marknadsföra sig på andra sidan havet.
– Man kan göra ströaffärer över hela världen, men USA ska man hålla sig ifrån sådana. Ska man in där måste man bestämma sig för att verkligen göra det, säger vd Magnus Elmblad.

Detta är en förkortad webbversion. Hela artikeln kan läsas i e-tidningen. För e- eller pappersprenumeration, kontakta kundtjänst. Öppettider: måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se