Peter Bengtsson och Anders Ölund ska lysa upp kulturnatten med deras svamptillverkning. Foto: Oskar Svensson
En fotsvamp tillverkas av Anders Ölund.
Här sätter duon i ordning en röksvamp. Foto: Oskar Svensson
Svampar mot kulturnatten.
För 25 år sedan var denna alm i ropet i media då¨den huggs ner Denna alm har Anders Ölkunds haft i sin ägo sedan dess och nu kommer den till nytta, vilket han själv och Peter tycker är roligt.
Röksvampen mot Kulturnatten
Peter Bengtsson är imponerad och glad över att samarbetet landade i det här projektet.
Peter Bengtsson och Anders Ölund.
Anders Ölund tar hand om den estetiska biten i produktionen

Svampar ska lysa i natten

Halmstad/Ränneslöv En självlysande svampskog med svampskulpturer av både mindre och större karaktär ska lysa upp Halmstad. Inför kulturnatten i kväll har det pågått en intensiv svampproduktion i Ränneslöv.
Bakom idén med skulpturerna står allkonstnären Peter Bengtsson och hantverkaren Anders Ölund.

Mitt i svampproduktionen märker man hur roligt allkonstnären Peter Bengtsson samt hantverkaren och möbeldesignern Anders Ölund har det i tillverkningen av deras gigantiska svampskog.
En skog av självlysande svampskulpturer av olika material av trä, glasfiber, polyester, däck med mera ska ge Kapsylparken i Halmstad, mellan biblioteket och gamla busstationen, en förtrollande upplevelse.
– Det är jätteroligt att göra ett artistiskt samarbete med lösa former och den mystiska utställningsmetodiken som är ovanlig i sig. Det blir många roliga och märkliga resultat, berättar Peter Bengtsson och fortsätter:
– Det är once in a lifetime dessa skulpturer går att se i en så kallad pop-up skulpturpark med skogstema. Det kommer röra sig runtomkring kan jag lova. Så om man vill se det ska man komma och besöka kulturnatten i Halmstad.

×