Det är fritt fram för egna tolkningar av Stina Siljings ”objekt” som ställs ut på Stadshusgalleriet. Foto. hans Bengtsson
Stina Siljing skapar mönster på såväl rostfria som rostande plåtar.
Utställningen invigdes i lördags. Bilden är tagen på fredagen då Stina Siljing installerade verken i Stadshusgalleriet.

Siljing gör konst av ståltråd och plåt

Laholm Kommunen har tidigare köpt in verket ”Vindlingar” av Stina Siljing, som utsmyckning av Veingeskolan. Nu har konstnären fått tillträde till Stadshusgalleriet där hon bland annat visar upp namnlösa ”objekt”.

Kalmarbon Stina Siljing vill att betraktaren ska tolka hennes alster utan begränsningar, därför sätter hon sällan namn på verken.

Utställningen, som öppnades i lördags, har två inriktningar. Dels finns det med mönster målade plåtar. Dels visar hon upp en serie föremål som hon kallar objekt. De flesta består av ståltråd som täckts med latex och olika typer av pigment, bland annat rostfärgat. Rost är för övrigt ett återkommande tema i hennes verk. På de målade stålplåtarna låter hon rosten tränga igenom färgen och skapa oväntade mönster i ytan.

Detta är en förkortad webbversion. Hela artikeln kan läsas i e-tidningen. För e- eller pappersprenumeration, kontakta kundtjänst. Öppettider: måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se