Mohammad Alsaadi och Ahmad Aldoumne ingår i Aktivitetshusets styres, som ska se till att det blir mer fart i det av många efterlängtade huset. Foto: Hans Bengtsson
Laholms Aktivitetshuset ser ut så här.
Aktivitetshusets entré är diskret. Det finns ingen skylt på fasaden som talar om att det finns.Foto: Hans Bengtsson

”Kick-in” ska fylla huset med aktivitet

Laholm Det nya Aktivitetshuset på Campus Laholm har stått klart i ett år, men det har varit lite trögt att få igång verksamheterna fullt ut. Med hjälp av ett öppet hus nästa fredag hoppas styrelsen locka fler till den flexibla mötesplatsen.

Ahmad Aldoumne går på Osbecksgymnasiets teknikprogram och tyckte det var tråkigt att se hur stillsamt det var i det av många efterlängtade Aktivitetshuset, och bestämde sig för att göra något åt saken.

Tillsammans med andra elever och några ur personalen på Campus Laholm utgör han nu Aktivitetshusets styrelse, som står bakom den kick-in som arrangeras den 21 september mellan klockan 15 och 23. Huset är öppet för alla åldrar, men efter 18.30 är det reserverat för den primära målgruppen mellan 13 och 25 år.
– Vi ska visa vad det är för hus och vad som händer innanför väggarna, säger Ahmad Aldoumne.
Det blir aktiviteter såsom tipspromenad och frågesport, musik och en tävling där det handlar om att komma med förslag på vad som ska hände i Aktivitetshuset.

Detta är en förkortad webbversion. Hela artikeln kan läsas i e-tidningen. För e- eller pappersprenumeration, kontakta kundtjänst. Öppettider: måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se