Glada och pigga barn från hela Halland sprang Skoljoggen tillsammans. Foto: Lina Millberg
Majken Sikmar, 7, tas emot av Anna Larsson i målgången.
Liam Tot, 6, hade bråttom i mål precis som alla sina skolkamrater, som kämpade väl för att ta sig i mål. Foto: Lina Millberg

Skoljogg spred glädje bland skolbarn

halmstad/genevad Några gick delar av loppet, andra orkade springa hela vägen. Men alla som deltog fick både banan och glass efter sin insats, när Hallands Skolidrottsförbund arrangerade Skoljoggen på Halmstadtravet.
– Det var jobbigt, och ganska långt, säger Majken Sikmar, 7, från Genevadsskolan, efter att ha sprungit Halmstadtravet runt.

Över tusen skolbarn från olika delar av Halland deltog i loppet på Halmstadtravet på onsdagen. Det hela började med ett jympapass för att värma upp kroppen. Bland de anmälda skolorna fanns Genevadsskolan.
– Allt som vi kan åka iväg på är roligt och blir ett äventyr för barnen, säger Anna Larsson, lärare på Genevadsskolan, som var på plats.

Tillsammans med sina elever har Anna Larsson och resten av Genevadsskolan åkt buss till travet. Med sig har de matsäck och en massa spring i benen.
– Våra barn går på en sån liten skola. Här får de komma ut och se andra barn, som gör samma sak. Det är jätteviktigt, säger Linda Andersson.
Det syntes inte minst när Abdo Lrahman, 8, sprang in i mål. Sista sträckan såg han ut att ta i allt han hade. Det gjorde även skolkamraten Liam Tot, 6.
– Det var svårt, det var en stor bana, säger han, efter att ha kommit i mål.

Efter målgången fick alla barn var sin banan, yoghurt och en glassbåt. Skoljoggen har funnits i 36 år och syftet är att sprida rörelseglädje till alla barn, oavsett om man går, springer eller rullar. Den 12 september är årets officiella skoljoggen-dag, men vissa skolor och idrottsföreningar arrangerar Skoljoggen även andra dagar. I Laholms kommun finns det även flera andra skolor som deltar i Skoljoggen.