Samhällstjänst för droger i bostaden

Laholm

Den 26-årige sydhallänningen stoppades av polis på Bagareliden i Laholm och visade sig ha båda intagit droger och bära omkring på piller i en ficka. Den påföljande husrannsakan i hans bostad visade att 26-åringen innehade droger på olika platser i bostaden, bland annat amfetamin i frysen, piller under besticken och Tromadol i en byrålåda. Mannen har erkänt innehavet av allt utom sistnämnda drog, som han påstår att en kompis måste ha placerat i byrån.
Polisen misstänkte att 26-åringen sysslade med narkotikaförsäljning men kunde inte bevisa det, därför åtalades han för drograttfylleri och narkotikabrott. Tingsrätten anser att mannen är ansvarig för att knarket fanns i hans lägenhet och dömer honom till 100 dagars samhällstjänst samt skyddstillsyn och missbruksvård.
En våg som polisen beslagtog anses ha använts vid hantering av narkotika och återbördas inte till ägaren.