Runtom i kommunens skolor har eleverna fått säga sitt. Sammantaget i kommunen fick Sverigedemokraterna flest röster. Foto: Fanni Olin Dahl/TT
På söndag fylls vallokalerna. Runtom i landets skolor har då eleverna redan sagt sitt. Foto: Fanni Olin Dahl/TT

Stort intresse för skolvalet i Laholm

laholm Intresset för skolvalet i Laholm var stort. Över 90 procent av eleverna valde att rösta. Sverigedemokraterna blev största parti.

Socialdemokraterna hamnade på andra plats och Moderaterna på tredje. Vänsterpartiet klarade inte fyraprocentsspärren.
Det preliminära resultatet visar hur elever i årskurs 7-9 på Våxtorpsskolan, Lagaholmsskolan och Veingeskolan har röstat i riksdagsvalet.
Precis som i riket i övrigt var valdeltagandet i skolvalet högt. Sammantaget på alla tre skolor var det 94 procent av eleverna som röstade. En ökning med 10 procent från skolvalet 2014 i kommunen, då 84 procent röstade.
Rösterna skilde sig något åt mellan de olika skolorna. På Lagaholmsskolan blev S största parti, tätt följt av SD och M. I Veinge röstade nästan 35 procent på Socialdemokraterna, 27 procent på Sverigedemokraterna, medan Moderaterna fick strax under 11 procent.
Våxtorpsskolans elever gav starkast stöd till SD, som fick 26 procent, följt av S med 17 procent. Centerpartiet blev tredje största parti, tätt följt av M.
Resultatet för skolvalet på gymnasiet är ännu inte klart.

×