Mellbystrandsgården firade med sommarfest i lördags och kyrkan bjöd på sångstund, korvgrillning och ponnyridning för ung som gammal.Foto: Lina Millberg

Kyrkan vill starta barnkör i höst

Mellbystrand Kyrkan firade med sommarfest på Mellbystrandsgården i lördags. Tyvärr lyste sommaren med sin frånvaro, men barn, föräldrar och andra besökare såg ut att trivas ändå.
Inför hösten hoppas kyrkan få igång en barnkör i Mellbystrand.

Fika, korvgrillning, ponnyridning och inte minst sångstund bjöds det på i Mellbystrandsgården i lördags.
– Förra året firade Mellbystrandsgården 20-årsjubileum med öppet hus. Vi tyckte det blev en så rolig dag att vi tänkte vi gör det igen, säger Elisabeth Ahlström, diakon för Laholm-Skummeslövs pastorat.

Lördagens öppet hus blir också ett sätt att starta höstens verksamheter på. Kyrkan erbjuder bland annat öppen förskola, och barngrupper för både låg- och mellanstadiebarn efter skoltid.
– Vi hoppas få igång en barnkör också för barn i låg- och mellanstadieålder. Vi har redan en barnkör i Skummeslövsstrand, och nu hoppas vi kunna starta en här också, säger Elisabeth Ahlström och fortsätter:
– Att sjunga är ju ett bra sätt att vara tillsammans på och man utvecklas som människa.

Detta är en förkortad webbversion. Hela artikeln kan läsas i e-tidningen. För e- eller pappersprenumeration, kontakta kundtjänst. Öppettider: måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se