Lars Gustafsson har ett stort socialt engagemang och tycker att det är en samhällsplikt att hjälpa de som har det sämst i samhället. Foto: Lina Millberg
Lars Gustafsson (KD)

Ser politik som hedersuppdrag

Köpinge Fotboll, veteranbilar, körsång, film och politik. Lars Gustafsson (KD) är en man med många intressen. Något som även avspeglat sig i hans arbetsliv.
– Jag är nyfiken och vill prova på olika saker. Ett tag funderade jag på en sångkarriär, men det blev inte så.

Innan Lars Gustafsson blev riksdagsman drev han en bilverkstad för veteranbilar hemma på gården i Köpinge. Firman finns kvar, men aktiviteten är låg. Däremot skruvar han gärna på sin Plymouth från 1954 när han har tid. Han äger även en Lincoln från 1947.
För några år sedan var han dock rädd för att bilarna skulle bli stulna eller förstörda. På bara ett år drabbades han av tre bostadsinbrott. Något som förändrade hans syn på Laholm.
– Som tur var kom de inte in i verkstaden, även om de försökte slå sönder dörren med en kofot, berättar Lars Gustafsson.

 

Detta är en förkortad webbversion. Hela artikeln kan läsas i e-tidningen. För e- eller pappersprenumeration, kontakta kundtjänst. Öppettider: måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se