Soptunnor, gravstenar och gångar på den gamla kyrkogården vid St Clemens kyrka i Laholm täcks av fågelbajs. Något som fått besökare att reagera. Foto: Lina Millberg

Kyrkogården täcks av fågelbajs

Laholm Fågelbajs på gravstenar och gångar vid St Clemens kyrka i Laholm har i flera år varit ett problem. Fåglarna har blivit så många att kyrkopersonalen måste städa gångarna tre gånger i veckan.
– Det ser förfärligt ut, säger Anders Knutsson, kyrkoherde i Laholm.

Karin Johansson besöker kyrkogården nästan dagligen på sin promenad.
– Det är vedervärdigt och har varit under en längre tid, berättar hon och fortsätter:
– Det är inte roligt att komma hit. Det är så äckligt att man får spola av skorna när man kommer hem. Risken finns också att man får något kladd i huvudet, säger Karin Johansson, som menar att det borde gå att lösa.

Även Anders Knutsson, kyrkoherde i Laholms pastorat, säger att flera kyrkogårdsbesökare hört av sig om problemet och att det blivit en olägenhet både för personal och besökare.
– Det är en hel del som hört av sig. Men inte minst vi själva, som arbetar här, tycker att det här är pinsamt, säger Anders Knutsson, kyrkoherde i Laholms pastorat.

 

Detta är en förkortad webbversion. Hela artikeln kan läsas i e-tidningen. För e- eller pappersprenumeration, kontakta kundtjänst. Öppettider: måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se