Laholmaren Lennart Sandén upptäckte i förra veckan, till sin förvåning, att kommunen satt upp en gångfartsområdesskylt med tillhörande hastighetsbegränsning på kommunalt område vid Repslagargatan. För fyra år sen kämpade han för att centrum i Laholm skulle utrustas med liknande skyltar och att området ska utformas på fotängarnas villkor. Nu tar han strid igen för att även gångfartsområdet i de centrala delarna ska utrustas med samma tydliga hastighetsangivelser. Foto: Rickard Gustafsson

Gångfartsfråga väcks på nytt

Laholm Frågan om gångfartsområdet i centrala Laholm väcks nu till liv igen.
Laholmaren Lennart Sandén, som 2014 åkte fast i den lokalt mest omskrivna hastighetskontrollen någonsin, har upptäckt nya gångfartsområdesskyltar med hastighetsangivelser på Repslagargatan i Laholm.
Nu vill han att skyltarna även i de centrala delarna utrustas med samma tydlighet.

Hösten 2014 blev laholmaren Lennart Sanden ”Mister Gångfart” med LT:s läsare.
Sandén tillhörde skaran av 15-talet bilister som åkte på fortkörningsböter efter att prickats av polisens laserpistol på Östertullsgatan i Laholm.
Känslorna svallade heta när bilisterna fick 2 000 kronor i böter efter att ha krypkört i 15-20 km/t.

Lennart Sandén överklagade böterna till tingsrätten, skrev medborgarförslag och fick dessutom 501 medborgare att skriva under en namninsamling för att skrota gångfartsområdet.
Fartsyndaren Sandén ifrågasatte dock aldrig riktigheten i polisens kontroll men vände sig mot felaktigheten att bli bötfälld för fortkörning på ett gångfartsområde som, enligt Sandén, inte är konstruerat som ett gångfartsområde.

 

Detta är en förkortad webbversion. Hela artikeln kan läsas i e-tidningen. För e- eller pappersprenumeration, kontakta kundtjänst. Öppettider: måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se