Kajsa Lindersson tycker att det dagvatten som pumpas ut i bukten borde kunna användas bättre i torktider.Foto: Maja Ottosson
Det är ett stadigt flöde av sötvatten som rinner mot havet, och Kajsa Leandersson är en av dem som reagerat över att ingen tar tillvara denna resurs när exempelvis betesmarker ligger torra och avbrända.

Sötvatten rinner ut i havet

Skummeslövsstrand. Utanför reningsverket i Skummeslövsstrand rinner dagvatten ut i havet. Miljöengagerade Kajsa Lindersson som är bosatt i Laholm tycker att det vattnet borde användas.
– Det är en resurs vi borde ta tillvara i torkan, säger hon.

Sommarens torka har resulterat i att flera gårdar och hushåll blivit utan vatten. Trots detta rinner det dagvatten ut i havet, utanför Reningsverket i Skummeslövsstrand.
Kajsa Lindersson som spenderat mycket tid i området denna sommaren la märke till det klara vattnet en dag.
– Jag har försökt att ta reda på varför vattnet inte används till bevattning eller liknande, men har inte fått något tydligt svar än, säger Kajsa som försöker hjälpa till i torkan, säger hon och fortsätter:
– De som är ansvariga hade kunnat låta allmänheten komma och hämta vatten i dunkar, säger Kajsa. Men menar också att vattnet måste testas om det ska fungera som dricksvatten för människor och djur.

Maja Ottosson

Vill du läsa artikeln i sin helhet kontakta kundtjänst för e-prenumeration. Kundtjänst, öppettider måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se

×