Med ett rejält lyft hoppar Arvid Johannessen längd i längdhoppsgropen.Foto: Oskar Svensson
Vilmer Stam dribblar bort sitt motstånd under fotbollsmatchen utanför Lagaholmshallen i Laholm där arrangemanget Sportsommar anordnades bland annat för barn mellan 9-12 år.Foto: Oskar Svensson
Karate stod på schemat för veckan.
Trion Elias Bergström, Adam Nilsson och Arvid Lindau testar sprintdistans.
Vendela Markow i leken ”Bollen i burk” isom var uppvärmning inför aktiviteterna.
Deltagarna fick gömma sig i idrottshallen i Våxtorp för att inte bli upptäckta
Dribblingsövningar på fotbollen vid Lagaholmshallen.
Ludvig Söderquist spelade fotboll för första gången och räddade flera skott.
Ungdomsledarna går igenom och ger goda råd till deltagarna inför aktiviteterna.

Aktiva unga får prova på olika idrotter

Laholms kommun Hundratalet sommarlovslediga och idrottshungriga barn var med i starten av årets Sportsommar i Laholm, Mellbystrand och Våxtorp.

Det är fjärde året i rad som Laholms kommun tillsammans med SISU Idrottsutbildarna och Hallands Idrottsförbund bjuder på Sportsommar för ungdomar mellan 9-12 år. En möjlighet att testa på olika idrotter med en förhoppning att barnen väljer att fortsätta att vara en pusselbit inom idrottsfamiljen.

På måndagen inleddes första veckan av två med sport och idrott i Mellbystrandshallen, Våxtorpshallen och Lagaholmshallen i Laholm.
Överallt var det en febril aktivitet av sport och även uppvärmning i form, av lek och annat.
Isak Håkansson var en av alla som var med på arrangemanget i Våxtorpshallen.
– Det är roligt att träffa nya vänner och att få prova på olika idrotter. Mest ser jag fram emot innebandy, det har jag spelat innan, säger han. som till vardags spelar volleyboll och fotboll.

Veckans Sportsommar avslutas på fredag, för att i veckan därpå fortsätta den idrottsliga banan av sommaraktiviteten i Knäredshallen, Lagaholmshallen samt i Skottorpshallen.
Efter dessa veckor kommer över 200 barn att ha deltagit.
– Det är roligt att vi är så pass många och att vi även har aktiviteter i Knäred för första gången är roligt, säger Malin Eriksson, projektledare för Sportsommar på Laholms kommun.

Vill du läsa artikeln i sin helhet kontakta kundtjänst för e-prenumeration. Kundtjänst, öppettider måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se

×