Sent mål sänkte Laholms FK

laholm Laholms FK såg ut att gå mot en sensationell poäng borta mot serieledande Onsala, men i den 84:e minuten avgjorde hemmalaget.
– Vårt försvarsspel var otroligt bra, men tyvärr gick det ut över anfallsspelet, säger LFK:s tränare Peter Åberg.

Slutresultatet var rätt typiskt sett till tabelläget för båda lagen. Onsala i toppen medan LFK ligger strax ovanför nedflyttningsstrecket.
– Jag är jättenöjd med försvarsspelet och vi var fem minuter ifrån att lyckas, men går ändå stärkta ur det här. Vi har fortfarande allt i egna händer.
Matchbilden blev precis som LFK hade hoppats.
– Vi satte försvarsspelet direkt och en stor eloge till spelarna som hittade linjerna direkt.
– Onsala rullade mycket boll på egen planhalva mellan sina mittbackar och kom ingenstans. Tyvärr saknade vi förmågan att ställa om och straffa Onsala på det sättet.
Ändå skapade LFK två heta målchanser: ett läge där Onsala räddade på mållinjen och så ett ribbskott från Rasmus Liedman.
– Vi hade behövt göra mål på en av de två chanserna för att få in energi i laget.
I den andra halvleken såg det också bra ut i bortalaget och frustration började synas i ett Onsala som hade svårt att skapa heta målchanser.
– Sakta men säkert började de att tappa tålamodet. De gjorde flera byten och deras bänk skrek på att vi tog för lång tid på oss, vilket våra spelare gick igång på.
– Men så skadade sig Lucas Ragnarsson och tvingades utgå med 20 minuter kvar. Då fick vi ändra om lite och det vill man helst inte behöva göra i det läget när det såg så bra ut.

Med sex minuter kvar tog sig Onsala in i LFK:s straffområde och på en retur från LFK:s duktiga målvakt Markus Johansson kom 1–0.
– Spelarna ville ha det till offside men det var omöjligt att se från min vinkel. Jättetungt så klart, säger Peter Åberg och avslutar.
– Efter deras mål jagade vi ett mål och var på våg att få in ett. Men tyvärr ville det sig inte riktigt.

Domare: Jonas Erlandsson

×