SK Stimmet med fint flyt i Lagasimmet

Laholm Lagasimmet 2018 är över och för SK Stimmet blev det en riktigt trevlig lördagseftermiddag. Tre simmare nådde nämligen topp tre.
– Riktigt bra från klubbens sida, många av simmarna börjar tycka att det är skoj att simma utomhus, säger tävlingsledaren Janne Volmberg.

I år var det som bekant endast ett lopp och det avgjordes över 1000 meter. När LT-sporten når Janne Volmberg är han minst sagt glad och nöjd över dagen.
– Det gick väldigt bra måste jag säga. Jag är euforisk eftersom vi hade 60 simmare, säger han.
– Det är verkligen otroligt skoj att så många ställde upp. Dessutom var det några hundra i publik som rörde sig i området.

Det fina vädret hjälpte säkert och det var fina förhållanden med 24 grader i vattnet.
– Det började blåsa lite men eftersom vi slog på medströms vid starten hjälpte det nog de första 500 meterna. Avslutande 500 blev mer som en transportsträcka, säger Volmberg, som själv simmade.
– Det var första gången, jag är jättenöjd. Man måste prova konceptet för att kunna sälja in det, skrattar han.

Så här gick det i elitklass dam:
1: Tilde Morin, SK Laxen
2: Sofia Persson, SK Stimmet
3: Annika Morin Gustavsson, SK Laxen

Så här gick det i elitklass herr:
1: Julius Gustavsson, SK Täby.
2: David Schuldt, SK Stimmet
3: Christian Harkness, SK Stimmet

– Nu börjar simmarna komma upp i en ålder då de känner sig trygga i och vill simma i mörkt vatten. Det är jättekul att många från klubben var med och vi måste ju synas för att få ut det här på ett vettigt sätt.
Inte bara lokala simmare var med utan även representanter från klubbar från bland annat Göteborg, Borås och Helsingborg.
– Vi hade ett större sällskap från Stockholmsklubben Mellby Runners. De är löpare i första hand men jättekul att de var med här, avslutar Janne Volmberg.

×