Total grillningsförbud råder

Laholm Från klockan 15 på onsdagseftermiddagen är det förbjudet att elda eller grilla utomhus i hela kommunen – inte ens i den egna trädgården.
Väderleksprognosen inför helgen, från SMHI, talar dessutom om att ett åskoväder är på väg in, vilket är gravt oroande med tanke på hur torrt det är i skog och mark.

Med anledning av den extrema brandrisk som råder i stora delar av landet uppmanade under onsdagen MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) samtliga kommuner och länsstyrelser att skärpa redan gällande eldningsförbud.
– Brandrisken i Sverige kommer i slutet av veckan att nå extrema nivåer, eldningsförbuden behöver skärpas för att undvika att nya bränder uppstår, säger Anneli Bergholm Söder chef för MSB:s operativa avdelning.

Laholms kommun var inte sena att hörsamma uppmaningen och vid 15-tiden på onsdagen gick man ut och informerade om det skärpta eldningsförbudet.

Vill du läsa artikeln i sin helhet kontakta kundtjänst för e-prenumeration. Kundtjänst, öppettider måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se

×