Elenore Simberg har sitt stall i Båstad, där hon utvecklar och förädlar tävlingshästar. Iza Electra är ett svenskt varmblod, uppfött av Elenores mamma Britta Simberg.Foto: Tina L Bengtsson
Med Brooklyn Bambi har Elenore Simberg nått fina framgångar på tävlingsbanan. I dagarna deltar ekipaget i Scandinavian Open, Falsterbo Horse Show.Foto: Fredrik Berggren
Vid årets Gothenburg Horse Show gjorde Elenore Simberg inslag för brittiska tv-kanalen Horse & Country.Foto: privat
Elenore Simberg.Foto: Tina L Bengtsson
Brooklyn Bambi får sig en välbehövlig dusch efter ett svettigt pass.Foto: Tina L Bengtsson

Tar med tittarna bakom kulisserna

Dressyrtränaren och elitryttaren Elenore Simbergs idéer, intervjuer och infall har lockat många hästtokiga att följa hennes blogg, instagram och youtubekanal.
Nu har hon tagit ännu ett steg på samma väg: en egen tv-show på kanalen Horse & Country. Två miljoner svenskar har tillgång till programmet, som filmas i Båstad.

Showen heter Outside the box, vilket på svenska betyder utanför ramarna. Titeln anspelar naturligtvis på en hästbox men antyder också att programmet inte följer den vanliga mallen för hästprogram.

Elenore Simberg, som har ridit i hela sitt liv, har tävlat på hög nivå sedan barnsben i såväl hoppning som dressyr och är utbildad tränare, hade inga som helst planer på att förekomma i media. Det enda hon någonsin velat är att kunna jobba på heltid med sitt allt överskuggande hästintresse.
Men för några år sedan, under en internationell tävling, reagerade hon på SvT:s reporter.
– Hon var så tråkig! Frågorna hon ställde var ointressanta och opersonliga och ryttarna verkade därför jättetrista. Men jag visste ju att de är riktigt roliga människor egentligen, säger Elenore Simberg.

Vill du läsa artikeln i sin helhet kontakta kundtjänst för e-prenumeration. Kundtjänst, öppettider måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se