Delad pott för tunt Ysby

laholm Trots att Ysby blev rejält tillbakatryckta av Sennans IF fick laget med sig en poäng efter att matchen slutat 2–2.
Trots det var Tomas Karlsson inte nöjd.

– Vi siktade på seger, vi mötte ändå ett lag på den undre halvan. Vi hade förhoppningar att spela bättre än vad vi gjorde, säger Ysbys tränare.
Det som hör till historien är att Ysby saknade tre minst sagt tunga pjäser. Emil Axelsson var avstängd, Daniel Pålsson bortrest och Kalle Karlsson skadad.
– Tre av våra viktigaste spelare var borta så vi hade ett rätt tunt lag. Vi krigade på efter vår förmåga och gjorde vad vi kunde.
Ysby-tränaren erkände utan omsvep att Sennan var det bättre laget under 90 minuter.
– Trots det hade vi ledningen med 2–0 efter en halvtimme typ och det var två kontringar som vi stänkte dit. Det var Sennan som förde spelet hela tiden, berättar han.
– Vi försvarade oss dock väldigt bra och de skapade inga målchanser utan rullade runt och vi försvarade oss.

Tyvärr för Ysbys del reducerade hemmalaget till 1–2 strax före pausvilan.
– Det målet kom på straff och det är aldrig kul att släppa in mål precis före paus.
Det målet gav Sennan extra energi inför den andra halvleken och sänkte Ysby lite inför det som väntade. Därför blev matchbilden ännu tydligare i den andra halvleken, hemmalaget förde spelet.
– Det blev spel mot ett mål. Återigen försvarade vi oss bra, men med tre-fyra minuter kvar kvitterade Sennan. Det var ett jäkla turmål där deras inlägg tar på Dorlind Zogajs fot och går in i det bortre krysset.
– Det var fruktansvärt tungt i det läget, men absolut inte orättvist.

Ysby-tränaren kunde dock ta med sig det faktum att William Hjelm gjorde två riktigt fina mål i den första halvleken.
– Båda målen liknande Belgiens 3–2-mål mot Japan i VM. Först tre-fyra passningar i backlinjen och sedan en fin genomskärare till William som small dit den. Riktigt snyggt faktiskt.

Nu är vårsäsongen färdigspelad och Ysby ligger sjua efter 13 spelade matcher. Fem segrar, två oavgjorda och sex förluster är facit så här långt. Ner till botten är det rätt lugnt, upp till toppen är det många poäng.
– Det har varit betydligt sämre än vi trodde på förhand. Vi har i och för sig ett till hälften nytt lag jämfört med förra året, men vi hade ändå trott att vi skulle ta sex-nio poäng mer vid det här laget om jag ska vara ärlig.
– Problemet är att vi är för ojämna, både under matcher men även från vecka till vecka. Vi kan spela riktigt bra, men så plötsligt bjuder vi på ett mål. Om det är för att vi är för naiva eller för slarviga vet jag inte.

Hur jobbar ni för att bli av med det här?
– Vi pratar mycket om det, men jag tror det handlar om att de här unga spelarna måste få göra misstagen. Det går inte att säga till spelarna att de inte får göra misstag utan de fär lära sig något av det istället, säger Tomas Karlsson och avslutar.
– Jag tror att vi kommer att bli bättre i höst. Det mest positiva med säsongen hittills har varit utvecklingen hos de tio unga spelarna vi fick från Laholms FK. På sikt kommer det att bli hur bra som helst.

Mål Ysby: William Hjelm

Domare: Zahir Rama