Elvira Roslund Gustavsson och Frida Talik arbetar med hur de ska introducera filmen. Foto: William Laumann

Konstprojekt i skåpbil rullar på

Laholm I dag drar ”Art van” igång; deras första stopp är Unnaryd. Projektet är ett samarbete mellan Laholms kommun, Hallands konstmuseum, Region Halland och Konstexpressen. Frida Talik och Elvira Roslund Gustavsson är de som är på plats och undervisar de som är intresserade.

Idén föddes förra året under parkens dag. Då fick de som ville testa på att skulptera med lera och animera film. Det började med ett skämt om hur de skulle åka runt i Halland och låta de som ville prova på.
I år använder de sig av lera, ett uråldrigt material, i samband med modern teknik. Det kommer att finnas två stationer. Vid den ena kommer Elvira Roslund Gustavsson, konstnärlig ledare, lära ut grunderna i att skulptera med lera.
Vid den andre kommer Frida Talik, konstnärlig ledare, skapa stop-motion film. I slutändan ska alla konstverk byggas ihop till ett stort gemensamt verk.

Vill du läsa artikeln i sin helhet kontakta kundtjänst för e-prenumeration. Kundtjänst, öppettider måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se

×