Felicia Sjö och Silverskuggan tog sig vidare till finalen i Mats Mellbergs P12 Ride and Learn och nu väntar Gävle och SM.Foto: Angeline Eriksson
Det har varit en bra vårsäsong för Felicia Sjö och Silverskuggan som tagit både individuella placeringar och var med i Björbäcks RF:s lag som tog en andra plats i Allsvenskan. Foto: Privat

Finaldags för Felicia Sjö

Dressyr Efter att ha vunnit ena kvalet i den nya ponnycupen väntar nu finalen för Felicia Sjö och Silverskuggan.
En final som kommer gå av stapeln i samband med ponny-SM i Gävle.

För drygt en månad sedan tävlade Felicia Sjö och hennes häst Silverskuggan i en av sex deltävlingar i den nya ponnycupen Mats Mellbergs P12 Ride and Learn.
– Det gick väldigt bra tycker jag, vi vann. Silver var väldigt snäll, fast lite lat, berättar Felicia Sjö.
Deltävlingen gick av stapeln hos Olsegårdens Ridklubb i Tvååker. En deltävling som Felicia Sjö och Silverskuggan som sagt vann och fick därmed en av guldbiljetterna som tog ekipaget till cupfinal.

Finalen går i samband med ponny-SM i dressyr 19-22 juli och under två dagar får ekipagen chansen att rida sina program. Samtidigt får de tävlande chansen att följa ponny-SM på väldigt nära håll.
– Det är lite nervöst, men det ska bli kul, och det ska bli kul och kolla de andra som rider. Och de flesta har gjort det flera gånger tidigare, så det ska bli roligt och kolla på de äldre. Sedan hoppas jag att vi ska få en bra känsla jag och Silver, också hade det varit kul med en placering, säger Felicia Sjö om känslan inför finalen som alltså är om lite mer än en vecka.
Cupen är för barn upp till 12 år och rids i Lätt B:1. De delas heller inte in i kategorier, utan alla tävlar i samma.
Det viktigaste i den nya ponnycupen, och det som det läggs mest fokus på är ryttarens utveckling. Vid sidan av banan finns en domare och en ridlärare eller tränare som ger muntliga kommentarer i anslutning till ritten till ryttaren.
– Man rider ett program också får man poäng på handställningen, hur man sitter, hästens takt och form, förklarar Sjö om bedömningen.

Under våren var även Felicia och Silver med i laget som tog Björbäcks RF till en andra placering i Allsvenska division 3 ponnydressyr.
– Jag gjorde mitt bästa och det var väldigt kul. Och jag placerade mig också två gånger individuellt under de tävlingarna, berättar Felicia Sjö som började med dressyr för ett år sedan.
– Vi köpte Silver för ett år och tre månader sedan och då hade jag inte ridit så mycket. Vi satsade först på hoppning, men det gick inte så bra, och då började vi satsa mer på dressyr. Sedan var vi på ett läger där det var tävling i slutet av veckan och då var det både hopp- och dressyrtävling. Och i dressyren kom vi tvåa och i hoppningen kom vi fyra. Så blev det att vi fortsatte med dressyr, berättar Sjö.

Och Silverskuggan och Felicia Sjö har under deras första år tillsammans hittat varandra och plockat en del rosetter, framförallt under våren.
– Silver har många bra egenskaper. Han har väldigt fina steg, är lättlärd, och är ganska orädd. Sedan är han fantastisk att ha med på tävlingar, det enda han reagerar på är om det finns mycket gräs. Också är han en tjejtjusare, berättar Sjö om sin följeslagare.