Kommunen upplåter gräs

Laholm I den mån det kan hjälpa mot foderbristen låter kommunen nu lantbrukare ta hand om gräs från offentliga grönytor.

Kommunen har blivit kontaktad av personer som frågat om den inte kan skänka det gräs som växer på dess många gräsmattor till lantbrukare som lider akut brist på foder till sina djur, och visst kan den det, meddelas nu på kommunens webbplats.
– Vi på kommunen vill naturligtvis hjälpa till. Det gräs som inte har klippts eller växer på utarrenderad mark kan man få klippa. Men jag tror tyvärr inte att det kommer att täcka hela behovet som finns hos våra lantbrukare, säger Mikael Lennung, mark och exploatering på Laholms kommun.

 

Detta är en förkortad webbversion. Hela artikeln kan läsas i e-tidningen. För e- eller pappersprenumeration, kontakta kundtjänst. Öppettider: måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se