Thomas Borggren ställde LP och MP mot väggen på lördagens Byafika. Foto: Hans Bengtsson
Margareta Lingren i Miljöpartiet anser att Svarvareskogen måste bli ett kommunalt naturresevat för att skyddas från exploatering.
Bertil Johansson och Nicole Eierkus i Laholmspartiet tycker kommuen ska köpa Svarvareskogen så att naturomårdet kan bevaras.

Politiker grillas på Byafika

Skummeslövsstrand Partierna grillas i sommar gruppvis på Byafika i Skummeslövsstrand. Viktigaste frågan är hur de ställer sig till att skydda Svarvareskogen mot bebyggelse.

I lördags var det dags för några av de mindre partierna att bekänna färg. De som kom alltså; Medborgerlig samling var kallat men visade sig inte på Sockerbagaren, där träffarna hållits första lördagen i månaden sedan 2012.
Miljöpartiet – representerad av politiska nykomlingen Margareta Lindgren, som fram till i våras arbetade med miljöfrågor i Stadshuset men efter den nyligen inträdda pensionen aspirerar på att sälla sig till de förtroendevalda – var absolut för att skapa ett kommunalt naturreservat på Svarvareskogen. Hon menade att det är enda sättet att säkert och långsiktigt skydda området från exploatering.
Även Laholmspartiets Bertil Jonsson, som hade stöd av partikollegan Nicole Eierkus, var klar över att det inte får byggas i det uppskattade naturområdet.

Detta är en förkortad webbversion. Hela artikeln kan läsas i e-tidningen. För e- eller pappersprenumeration, kontakta kundtjänst. Öppettider: måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se