Martin Thörning, 18 och Hugo Andersson, 17 jobbar tillsammans på härliga Hjörnered. – Det är ett roligt jobb, betydligt mer hektiskt än vad jag trodde det skulle vara, säger Martin Thörning. – Men det är skönt att få vara ute när det är bra väder, säger Hugo Andersson. I arbetsuppgifterna ingår det att sköta om öarna, klyva ved och hyra ut kanoter till besökare. – Jag tycker det är bra att kommunen ger dessa jobbmöjligheterna, alla har en chans att få jobb och man behöver inte jaga en massa företag om man är rädd för det, säger Martin Thörning.
Klara Stigsson, 17 jobbar som badvakt på Hälsocenter i Laholm. – Jag simmar själv för Laxen i Halmstad och har jobbat lite med sånt här innan så jag är jättenöjd med mitt jobb. Hon får göra i princip allt som simlärarna gör bland annat hålla i olika övningar. – Det bästa är nog att man kommer upp och gör något av dagen, den trevliga personalen och att man testar på arbetslivet och tjänar sina egna pengar, säger Klara Stigsson.
Josefin Malmqvist, 16 jobbar som assistens på Kulturskolan. – Jag hade nog inte kunnat hitta ett bättre jobb än detta, säger hon. Josefin Malmqvist hjälper till när barnen lagar mat och ser över dem och leker med de när det är rast. – Jag lär mig nya saker varje dag, både matlagning och hur man handskas med barn.
Theo Lynne, 17, Oliver Hultberg, 17 och Thilda Hansson, 17 jobbar alla som lägerledare för Hjörneredslägret. De har olika uppgifter bland de är badvakt, kock och gruppledare inblandade. – Man får ju lära sig en hel del, hur man bemöter olika personligheter, lär sig ha tålamod och det är bra erfarenhet, säger Theo Lynne. De är nöjda med sin placering och känner inte direkt att de skulle vilja förändra något med varken arbetsplatsen eller hur kommunen arbetar. – Det är ju bra att man får chansen, det kanske kan leda till en ny riktning om man provar på något nytt, säger Thilda Hansson.

Mitt sommarjobb

Laholm

Martin Thörning, 18 och Hugo Andersson, 17 jobbar tillsammans på härliga Hjörnered.
– Det är ett roligt jobb, betydligt mer hektiskt än vad jag trodde det skulle vara, säger Martin Thörning.
– Men det är skönt att få vara ute när det är bra väder, säger Hugo Andersson.

Detta är en förkortad webbversion. Hela artikeln kan läsas i e-tidningen. För e- eller pappersprenumeration, kontakta kundtjänst. Öppettider: måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se