När kvartsfinalen mot england var över ställde sig samtliga, inkluseive Inger Johansson och Ulla Johnsson i Rännelövs Gif:s klubbstuga upp och applåderade den svenska VM-insatsen.
Klubbstugan i Ränneslöv har fyllts vid varje svensk VM-match.
Stolta föräldrar till Kalle Johnsson, uttagen som målvakt i landslaget, är Ulla och Mats Johnsson.
Oj så nära! Angelica Gustafsson, Christoffer Johansson, Bengt Johansson och Inger Johansson spratt till av glädje innan det stod klart att bollen gick utanför mål. Foto: Hans Bengtsson
Klubbordförande Mattias Hultin langar fram hamburgare inför halvtidsvilan.
X
Den svenska klacken i Samara hade plats för några laholmare.Foto: Privat

Fotbollsfest i öst och väst

Ränneslöv/Samara Den svenska fotbollsfebern nådde i går sin kulmen, innan den botades av ett övermäktigt England. Under de senaste veckorna har många svenskar lämnat tv-soffan och slutit sig samman vid stora tv-skärmar för jubla och gråta tillsammans.
LT besökte i går Ränneslövs klubbstuga där en av landslagets målvakter hade sina föräldrar, och fick även en rapport från laholmare som sett samtliga Sverigematcher runt om i Ryssland.

Kalle Johnssons mamma och pappa, Ulla och Mats Johnsson, satt bänkade bland andra Ränneslövsbor framför vita duken som matchen projicerades på, när det blåste till spel kl 16.
De var båda två i Nizjnij Novgorod och såg matchen mot Sydkorea och Mats såg även den mot Mexiko i S:t Petersburg.

Ulla berättade i pausen att det var fantastisk upplevelse och att Kalles syskon Johanna och Fredrik var på plats för att se kvartsfinalen. Hon tyckte målvakten Robin Olsen gjorde ett mycket gott jobb.
– Det skulle förstås vara jättekul om Kalle kom in. Men det skulle också vara nervöst, sade hon.
Nu blev det inte så och det var inga sura miner i Ränneslöv för det. Men i sista matchminuterna dundrade ändå ramsan ”In med Kalle! In med Kalle!”, som ett desperat rop på hjälp mot engelsmännen.

Somliga laholmare nöjde sig inte med storbild utan har sett alla svenska matcher på plats i Ryssland. Bland dessa finns Arbnor Begu och Theodor Liliengren. De hade förbokat gruppspelet och har sedan fått ordna match- och flygbiljetter samt hotellbokningar på plats i Ryssland. Det har kostat en del men har varit värt besväret. De har sett delar av Ryssland som de sannolikt aldrig skulle ha kommit till annars.
– Jag har blivit förvånad, det är riktigt fint på sina ställen och folk är väldigt trevliga och hjälper till även om de inte kan engelska, sade Theodor Liliengren några timmar innan matchen startade i Samara. Han trodde då att Sverige skulle vinna. Men man kan inte få allt, i ett VM som trots förlusten överträffade de flestas förväntningar.