Han tänker fylla på nytt vatten i Lagafontänen

Laholm – Kan bara någon kan låna mig en vattentank kommer jag att fylla på Lagafontänen själv, säger Gunnar Gullander.

Den pensionerade lantbrukaren Gunnar Gullander har tillgång till traktor, men ingen vattentank. Får han bara tag i en sådan lovar han att se till att Lagafontänen på Laholms Stortorg ska brusa igen till glädje för både turister och laholmare.

– Jag är en av de många som i all stillsamhet irriterar oss på att fontänen står och torkar ut, mitt under turistsäsongen, förklarar han.
Vatten finns, det har Gullander tagit reda på. Laholmsbuktens VA tillhandahåller så kallat ”teknisk vatten” från den gamla pumpstationen vid Glänninge sjö. Vatten som vem som helst får hämta för att exempelvis vattna sin trädgård.
– Det duger inte att dricka, men skulle mycket väl fungera i fontänerna i stan, om bara någon körde dit vattnet konstaterar Gunnar Gullander.

Som alltså har planer på att göra just det. Lite gammaldags hederlig civil olydnad, eftersom den drygt 80-årige fontänaktivisten medger att han inte inhämtat tillstånd från kommunen för att genomföra sin uppfräschning av fontänens vatten.