Yvonne Perssons intresse för växter har exploderat.
Yvonne Persson vill ha en trevlig och vacker trädgård där man kan sitta och njuta.
Ett vindspel i det bonsai-liknande trädet.
Redan efter en timme hade det varit cirka 20 besökare på plats.
En del av Yvonne Perssons trädgård som man kunde besöka under Tusen trädgårdardagen.Foto: William Laumann

Det grönskade i Laholm på trädgårdsdag

Laholm Tusen trädgårdar är i gång för femte gången, människor i hela Sverige öppnar sin trädgård för allmänheten och alla intresserade får ta sig en titt. Syftet är att visa upp mångfalden av trädgårdar och odlare som finns i Sverige. Yvonne Persson från Laholm var med för första gången och visade upp sina blommor och träd som hon odlat på tomten.

– Det är jättekul att vara med och jag rekommenderar alla som har möjligheten att ägna sig åt lite trädgårdsarbete, säger Yvonne Persson.

I söndags öppnades trädgårdar i hela Sverige upp, i Laholm var det en solig och varm dag och många tog sig tiden att se sig omkring. Det fanns mycket att titta på för de med gröna fingrar, bland annat ginkgoträdet en av de äldsta om inte den äldsta arten av träd som finns. Men för att få en fin tomt krävs mycket arbete.
– Det utvecklas väldigt långsamt och man behöver mycket tålamod, mitt näsduksträd har aldrig blommat till exempel men den dagen kommer väl också, säger Yvonne Persson.

Vill du läsa artikeln i sin helhet kontakta kundtjänst för e-prenumeration. Kundtjänst, öppettider måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se