Badbryggan i Falkenberg har inspirerat bryggprojektet i Skummeslövsstrand. Foto:privat

Klart med avtal för brygga

Skummeslövsstrand Tångallmänningen, Laholms kommun och Skummeslövsstrands badortsförening har kommit överens om ett avtal för att kunna bygga badbryggan. Avtalet innebär att tångallmänningen får betalt och att kommunen förbinder sig att sköta bryggan.

Förhandlingarna om badbryggan i Skummeslövsstrand har pågått i ett halvår och slutar nu med att badortsföreningen under de första tre åren får betala en engångssumma på 24 000 kronor till Skummeslövsstrands tångallmänning. Från och med år fyra ska Laholms kommun ersätta tångallmänningen med 5 000 kronor per år.
I avtalet står det att kommunen tar på sig allt ansvar kring bryggan och dess skötsel. Nyttjanderättsavtalet löper på tio år. Efter det kan det förlängas med fem år åt gången.
– Förhandlingen har pågått ett halvår, att betala var ett sätt att få igång processen igen, säger Bo Brink, medlem i badortsföreningen, som länge varit engagerad i bryggfrågan.

Vill du läsa artikeln i sin helhet kontakta kundtjänst för e-prenumeration. Kundtjänst, öppettider måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se