Olika typer av glasflaskor som ställs ut, läskflaskor, mjölk- och gräddflaskor, ölflaskor och mycket mer.
En karbidlykta som en gång suttit på en cykel.
En del av hembygdsföreningens styrelse, från vänster, Gert Bengtsson, Ulla Nilsson, Kerstin Persson, Kerstin Olofsdotter Petersson och Jan Fagerholm.FOTO: William Laumann
Frivoliteterna, som är fästa på en rosa duk för att synas bättre, är gjorda av Vera Nilsson.

Veteraner, glasflaskor och frivoliteter

VEINGE Flaskor, lyktor, veteranbilar och mycket mer ställs ut på hembygdsgården i Veinge. Utställningen och arrangemanget på midsommardagen och har aktiviteter för både barn och vuxna, män och kvinnor.
– Det kommer spelas livemusik och möjlighet för dans runt majstången om man vill det, säger Kerstin Olofsdotter Petersson, styrelsemedlem.

Det är 43:e året i rad som hembygdsföreningen har utställning i år, det finns gammal kuriosa att titta på bland annat karbidlampor, gamla medicinflaskor och frivoliteter. Samlingen av flaskor, karbidlampor och lyktor kommer från privatpersoner som delat med sig och en hel del finns redan tillgänglig på hembygdsgården.
– Det blir intressant för barnen och se hur det var förr och förstå den tekniska utvecklingen som man kan se bara genom att kolla på samlingen, säger Kerstin Olofsdotter Petersson.

Hela artikeln kan läsas i e-tidningen. För e- eller pappersprenumeration, kontakta kundtjänst. Öppettider: måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se