Fotbollsspelande barn och unga i kommunen fick lära sig om trygga idrottsmiljöer utan mobbning, våld, trakasserier och övergrepp. Foto: Lina Millberg
Jimmy Tay, Ellen Hidgård och Joel Sörensen spelar Forumteater i sommar.
Mohamed Jamalabdo, 10 år, fick prova på att vara en snäll och bra tränare.

Vill skapa trygga idrottsmiljöer

Laholm Sexuella övergrepp, trakasserier och mobbning förekommer även inom idrottsrörelsen. Med hjälp av teater ska idrottande barn och ungdomar i Laholm lära sig mer om rätten till en trygg idrottsmiljö.

– Våra ideella ledare gör ett jättebra jobb när det gäller den här typen av frågor, men vi behöver ta hjälp av krafter utifrån också. Det får barnen att prata på ett annat sätt. Det här är något vi kommer att fortsätta jobba med, säger Peter Åberg, sportsligt ansvarig hos Laholms FK.
Under sammanlagt sju veckor i sommar kommer en grupp feriearbetande ungdomar att möta flera tusen barn i hela Halland för att prata om trygga idrottsmiljöer. Genom att spela så kallad Forumteater, där publiken är delaktiga, vill ungdomarna ta upp viktiga frågor.

 

Vill du läsa artikeln i sin helhet kontakta kundtjänst för e-prenumeration. Kundtjänst, öppettider måndag-fredag 09.00-13.00. Telefon: 0430-737 00. E-post: kundtjanst@laholmstidning.se